daparis.reismee.nl

Bienvenue!

Bonjour mes amis et famille!

Ik ga een paar maanden naar Frankrijk! Ik ga daar werken als au-pair. Momenteel ben ik aan het contacten met een half Nederlands gezin wat in Maisons Laffitte woont, een stadje 20 minuten met de trein van Parijs. Ik ga komende zondag een dag naar hun toe om te kijken of het klikt.

Het idee van een au-pair is dat (meestal) meisjes een tijd bij een gezin komen wonen en voor de kinderen zorgen. Ik ga voor, waarschijnlijk, 6 maanden in Parijs wonen. Als au pair ga ik gemiddeld 30 uur in de week werken. Dus ik heb nog genoeg tijd om Parijs te verkennen! Ik krijg voor dit werk kost en inwoning en elke week 'zakgeld'. Meestal houdt het werk in dat je de kinderen van school haalt, speelt met de kinderen en de kinderen in bed legt. Daarnaast moet je vaak kleine huishoudelijke dingen doen als de kleding van de kinderen wassen, koken voor de kinderen en jezelf, etc. Daarnaast ga ik Franse les volgen en hopelijk nog lessen in cultuur, kunst, economie, of zo iets.

De laatste paar weken ben ik een beetje bezig geweest met het herinneren en bijspijkeren van mijn middelbare school frans. Hoewel de moeder van het gezin Nederlandse is, heb ik mails gestuurd in het frans. Hierdoor merkte ik dat er nog best veel woordjes zijn blijven hangen, dus ik hoop dat ik me snel verstaanbaar kan maken in Parijs.

Ik hou je op de hoogte via deze blog en natuurlijk mag je me ook mailen. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat en natuurlijk ontvang ik graag een berichtje als je een keer in Parijs of omgeving bent! Reis je met me mee?

Au revoir!

Bisou Dieuwertje

Femke

Jeeujjjj ik reis mee!!! Leuk leuk, you can do it. Xxxxx

Engeline

Dieuwertje,

SUPER LEUK MEID! Het wordt een super tijd daar! Heel veel succes..en natuurlijk heel veel plezier.

Liefs x

Janneke

Super leuk Dieuw!!! Ik kijk uit naar je verhalen & belevenisse!
Liefs xxx

Evelien

Natuurlijk reizen wij met je mee:)!!! Xx

Linda!

Dieuwer!

Ook ik reis natuurlijk met je mee! Wat dacht jij dan ;-)
Ben benieuwd naar je verhalen..

Xx